Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brad Pitt

1. 2. 2011

Brad Pitt

 
Brad Pitt

Brad Pitt v roce 2008
Rodné jméno William Bradley Pitt
Narození 18. prosinec 1963 (47 let)
USA Shawnee, Oklahoma
Choť Jennifer Aniston (2000–2005)
Český dabing Michal Dlouhý
Filip Švarc
Zlatý glóbus
Nejlepší herec ve vedlejší roli
1996Dvanáct opic
Zlatá malina
Nejhorší filmový pár
1994Interview s upírem

William Bradley „Brad“ Pitt (* 18. prosince 1963, Shawnee, Oklahoma, USA) je americký filmový herec.

 Život

Vyrůstal ve Springfieldu, jako nejstarší ze tří dětí ve věřící rodině. Jeho otec se jmenoval Bill Pitt a vlastnil přepravní společnost, jeho matka byla školní poradkyně. Vystudoval Kickapooho střední školu, po střední škole začal studovat na University of Missouri žurnalistiku, grafický a reklamní design a reklamu.

Od dětství se velmi zajímal o film a vše kolem něj. Nakonec se rozhodl, že opustí školu a vydá se do Los Angeles, bez dokončeného vysokoškolského vzdělání, kde si zahrál v jednom nepříliš úspěšném televizním seriálu. Potom, aby si vydělal na herecké kurzy, se věnoval obvyklým zaměstnáním začínajících herců: prodával zmrzlinu, hlídal parkoviště a převlečen za kuře dělal živou reklamu. Zpočátku měl štěky pro reklamu a televizi, postupně se snažil dostat do filmu.

 Soukromí

Pět let byl manželem známé americké herečky Jennifer Anistonové. V roce 2005 oficiálně potvrdili rozchod a požádali o rozvod. Nedlouho poté se Brad začal veřejně objevovat s americkou herečkou Angelinou Jolie, se kterou se sblížil už před svým rozvodem při natáčení filmu Mr. and Mrs Smith. Přijal za vlastní její dvě adoptované děti Maddoxe a Zaharu, společně adoptovali Paxe-Thiena, v roce 2006 se jim narodila dcera Shiloh Nouvel a nedávno ještě dvojčata Knox a Vivienne.

V roce 2007 si koupil honosnou vilu poblíž jezera Como v Itálii na doporučení svého dlouholetého kamaráda George Clooneyho, který zde bydlí. Není tajemstvím, že vždy v letních měsících se zde konají velké a luxusní party, které pořádají právě Pitt a Clooney.

Začátkem roku 2010 se podle zpráv některých medií s Angelinou Jolie rozešel,[1] což se ukázalo jako nepravdivá informace.[2]

 Filmografie

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Cool estranky

(Natinka.milacek@seznam.cz, 1. 2. 2011 8:22)

Čaute! Máte ty nejwíc cooooool stránky in this world.